Van verjaardagstaart tot Sweet Table 4


Alexis Sweet tableToen Lovely Layers nog in de kinderschoenen stond kreeg ik al een berichtje. Kimberly was een jaar geleden verrast met een babyshower en had daar cupcakes van mij geproefd en was laaiend enthousiast! Toen ze hoorde dat er inmiddels niet alleen cupcakes maar ook verjaardagstaarten uit de oven kwamen had ze de keus voor de eerste verjaardag van haar dochter al snel gemaakt. Leuk, een terugkerende klant!!

Na heel wat berichten heen en weer over het ontwerp en de smaken besloten we om toch samen te komen om tot een ontwerp te komen. Of het face to face bespreken per se sneller ging wil ik niet zeggen, het was veel te gezellig! Maar uiteindelijk kwamen we op een mooi ontwerp voor 15 personen taart en 20 cupcakes. Duidelijke richtlijnen om me aan te houden, maar ook de vrije hand om naar eigen inzicht iets toe te voegen of weg te laten. Perfect!

‘Doe maar 20 van elk!’
Maar een tijdje daarna kreeg ik een bericht. Of het aantal personen aan taart verdubbeld kon worden en of er naast 20 cupcakes ook nog andere lekkernijen gemaakt konden worden. Hoewel het allemaal nog niet officieel in de verkoop was, wist ik wel hoe macarons, sugarcookies en meringue drops moest maken. Ok, 20 van elk! SLIK! En of ik ook cakepops kon maken, 15 stuks. In mijn hoofd begon het te tollen, want ik had ook nog andere bestellingen staan en zo’n grote bestelling nog nooit gehad. Maar na een beetje rekenen en met een goede planning kon ik hier prima uit komen!

De planning
Een paar weken voor de week des oordeels maakte ik een planning. Welke versieringen konden lang van te voren Alexis taartgemaakt worden, wanneer moesten alle bodems gebakken worden. Hoe lang moesten de sugarcookies drogen? Wanneer kon ik het beste de meringues maken? En is er ruimte voor dingen die misgaan? Een groot planbord werd in de keuken opgehangen en daar ging ik! Van het boetseren van een olifant tot tig gekleurde vlinders, royal icing in verschillende kleurtjes, de bijbehorende koekjes lagen heerlijk geurend af te koelen. Alle bodems werden van wit naar roze gebakken. De meringue drops gingen in alle kleuren de oven in, net als de macarons. De vullingen werden in twee machines tegelijk gedraaid, aardbeien werden tot jam gekookt en met de crème gemengd. Het was een soort van georganiseerde chaos in de keuken. Stukje bij beetje kwam alles samen.
Of het van een leien dakje ging? Nee hoor! Ik leerde weer een hoop bij deze week. Van hoeveel invloed een nieuwe, stuk krachtigere, machine kan hebben op je beslag tot candymelts die niet smelten zoals ik dat wilde. Maar tevreden met het resultaat ben ik zeker! En gelukkig Kimberly ook. Want al snel kreeg ik een foto van de opgemaakte tafel met alle lekkernijen toegestuurd. En een super lieve recensie op Facebook. Het was een groot succes en zag er ook nog eens super feestelijk uit!

Kimberly en Patrick, bedankt voor jullie super leuke bestelling en het fijne contact daarover!
Tafel Kimberly


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

4 Gedachten over “Van verjaardagstaart tot Sweet Table