Sweet Sixteen meets Harry Potter 2


Harry PotterIk denk dat deze verjaardagstaart zeker in mijn persoonlijke top 3 behoort qua ontwerp! Ik kreeg een mailtje binnen met een aanvraag voor een Sweet Sixteen taart. Visioenen van knalroze taarten met zebrastrepen en glitters schoten direct door mijn hoofd. Want zo zag ik de Sweet Sixteen taarten veel voorbij komen. Niet echt de Lovely Layers stijl, dus daar moesten we natuurlijk onze eigen draai aan zien te geven.

Maar er kwam geen verzoek voor een roze taart met zebrastrepen! Het thema was Harry Potter inclusief Gryffindor kleuren, met naam en leeftijd. Mijn hart maakte een sprongetje, want ook ik bij mij heeft zich in de loop der jaren een Harry Potter liefde ontwikkeld. Ik stond dus ook te popelen om aan de slag te gaan met deze verjaardagstaart!

Over de smaken waren we er al gauw uit. De Lovely Chocolate mocht weer in een nieuw jasje. Het is wel duidelijk dat dit niet alleen mijn favoriete smaak is! Eenmaal speurend naar het perfecte ontwerp was ik niet meer te stoppen. Ik wilde het liefst alle kenmerkende Harry Potter items op de taart kwijt. Van Hedwig tot Harry’s bril. Maar er was maar zoveel ruimte op die taart! Het werden uiteindelijk de Gryffindor sjaal, de gouden snaai en een toverstaf. Oh en de letters en cijfers moesten natuurlijk wel in het Harry Potter lettertype!

Wat een lol hadden we in deze taart. Samen met mijn inmiddels vaste gumpaste tovenaar (alias mijn parter) begon ik aan alle versieringen. Hoe meer alles vorm kreeg hoe leuker we het vonden. Want het waren zulke herkenbare items! Alleen al de toverstaf was leuk om echt te laten lijken met houtnerven en kleurverschil. Ik heb nog nooit zoveel lol gehad in het maken van franjes van een sjaal! -voor zover ik ooit zelf een sjaal maakte dan…- De werktafel was inmiddels goud gekleurd door alle gouden luster dust voor de gouden snaai en de letters, maar dat mocht de pret niet drukken. De taart smeerde ik expres niet helemaal strak af om het mysterieuze Harry Potter sfeertje er een beetje in te houden. De letters nog een laatste snuf gouden poeder voor extra glans, de sjaal voorzichtig gedrapeerd over de zijkant, gouden snaai ernaast, het stokje ertussen, wat gouden vegen maakten de taart extra mysterieus en al snel waanden we ons een beetje op Zweinstein.

 

collage Harry
Ik was super tevreden over het eindresultaat en de moeder van de jarige net zo! Er werd direct een nieuwe bestelling voor de volgende verjaardag geplaatst en even later zag ik een fantastische review op de Facebookpagina voorbij komen. Via via kreeg ik te horen dat de jarige de taart niet wilde aansnijden omdat ze hem zo mooi vond. Gelukkig heeft het bezoek toch nog heerlijk van de taart gesmuld. Als je het mij vraagt dé perfecte Sweet Sixteen taart! Van harte gefeliciteerd Thirza!


Harry Potter sjaal

Harry Potter detail

 


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

2 Gedachten over “Sweet Sixteen meets Harry Potter

  • Rob Tauran

    Wat weer een mooie taart. Maar inderdaad deze sweet sixteen taart is speciaal. Geen sweet franjes, wat je vaak ziet, met sweet kleuren. Deze is tot elke detail uitgewerkt en mooi van kleur en over de smaak, tja ook mijn favo. Lovely Layers, GEWELDIG!!!!!

  • Tannie A

    Betoverend mooie taart. Wat een ontzettend leuk idee om ons eens achter de schermen te laten kijken. En ook het proces te delen wat in je afspeelt na het krijgen van zo’n opdracht. Hoe leuk dat je hobby je werk is….you followed your heart ❤️❤️❤️.