De eerste suikerbloemenmissie 4


Orchideeëntaart
Aan de uitdagingen heeft het de afgelopen tijd niet gelegen. Elke keer kwam er weer wat nieuws op mijn bakkerspad waar ik ontzettend veel van kon leren. Allemaal zo leuk om te doen! Maar ik denk dat ik op deze toch wel een tikkeltje extra trots ben.

Een verjaardagstaart voor een 65ste viering. De smaken stonden vast: Lovely’s Chocolate is nu al de favoriet van het huis en werd voor deze gelegenheid ook besteld. Das natuurlijk een makkie, want die combinatie kan ik inmiddels dromen. De uitdaging lag hem in de decoratie. De favoriete bloemen van de jarige jet; orchideeën. Yikes! Want ervaring met suikerbloemen had ik niet. Wel tig filmpjes bekeken en veel over gelezen, maar verder dan een poging tot rozenblaadjes maken kwam ik niet. Om een beetje speling te houden bood ik als alternatief aan om de orchideeën op de taart te “tekenen”. Dit was prima!

Orchidee1Nogal sceptisch begon ik met de orchideeënblaadjes. Omdat ik niet alle tools in huis had moest ik me behelpen, maar na een beetje moeite had ik al wat blaadjes op een bloemdraad gefabriceerd. Na een nacht gedroogd te hebben was het dan tijd voor het spannendste gedeelte. De orchideeën in elkaar zetten. De blaadjes zijn zo fragiel, met liefde behandelen dus! Voor de lezers thuis de gecensureerde versie, want van de originele lusten de honden geen brood (of taart)! 😉

Laat ik het zo zeggen, de man des huizes stond bij de eerste bloemblaadjes als mental support naast de werktafel terwijl ik ze vervloekte voor het verschuiven of breken. Wat een kwetsbaar spul! Zenuwslopend, want tijd om nieuwe blaadjes te maken en te laten drogen was er niet! Gewapend met een kwastje en wat luster dust begon ik met het kleuren van de orchideeënhartjes (ja sorry, geen bloemenkenner, ik spreek alleen taart en botercrème). Lijm dat losliet, kleine kiertjes die niet gekleurd wilden worden, luster dust in m’n neus, noem het. Dat leien dakje was ver te zoeken. En het bloementape om het draad heen binden was ook al niet een van mijn handigste bezigheden. Maar halverwege de tweede orchidee kreeg ik er al wat meer handigheid in en waren diep in de nacht drie orchideeën en hun bloemknopjes geboren. Nog een beetje extra eetbare lijm hier en daar om losgeraakte blaadjes op hun plaats te houden, kleine accentjes in de harten en nu was het drogen geblazen. Suiker orchidee dag 2 was tot zijn einde gekomen.

En toen, terwijl er een aantal taarten met een crumbcoat in de koelkast stonden, was het tijd om de bloemen bij elkaar te binden. Ja, weet ik veel hoe dat moet?! Met een beetje logisch denken en Youtube kwam ik al een heel eind. Wel even een extra plakbandje om de boel wat beter te houden en… Hoppa! Een orchideeëntak lag op de werktafel. De taart smeerde ik af met botercrème, plaatste de leeftijd in het wit voorop, maakte onderaan een random stippenpatroon in de kleur van de orchideeënhartjes (kan iemand mij vertellen hoe dat binnenste heet?!) en als bloemenkroon op de 65e verjaardag de orchideeëntak bovenop.

Ben ik tevreden?! Dikke vette JA! Want voor een eerste poging vind ik het er goed uit zien. En de jarige was ontzettend blij met de taart. Hoewel het soms wat onhandig ging vond ik het ontzettend leuk om suikerbloemen te maken en ga ik dan ook druk oefenen om ze als decoratie aan het assortiment toe te voegen. Missie suikerbloem wat mij betreft geslaagd!

Orchideeën closeup


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

4 Gedachten over “De eerste suikerbloemenmissie