Cake Table 1


 peter_marloes-27 peter_marloes-7

De traditionele gestapelde bruidstaarten zijn niet weg te denken uit de bruidswereld. Een prachtige toren van taarten op elkaar gestapeld, gedecoreerd met prachtige bloemen en een cake topper prijkt bovenop als een piek op een kerstboom. Het staat nog steeds prachtig op de foto’s; Het bruidspaar achter die prachtig hoge showstopper, met beide handen om het mes dat in het kleinste toptaartje snijdt -of de tweede laag, als het bovenste taartje traditiegetrouw wordt ingevroren voor het eerste jubileum-. Is toch een geweldig beeld om te blijven zien!

En toch gaat stiekem mijn voorkeur naar een hele andere opstelling van taarten. Namelijk de Cake Table. We kennen allemaal de Sweet Table wel. De tafel vol met verschillende lekkernijen om van te snoepen. Cakepops, cupcakes, kleine tartelettes, de keuze is reuze! Dan is het natuurlijk niet al te moeilijk om te raden wat een Cake Table nu precies is. In plaats van al die lekkernijen staan er verschillende taarten op tafel. In verschillende groottes en eventueel ook smaken. Allemaal aangepast op het thema van de bruiloft, een verschillend uiterlijk, maar toch als een geheel op tafel. Waarom mijn voorkeur hiernaar uit gaat? Let me explain!

Ik kom uit een grote familie. Saamhorigheid staat bij ons hoog in het vaandel. Gastvrijheid net zo. Daarom staat bij feesten en partijen (en met in het bijzonder Kerst) de tafel altijd vol met eten. Ik vind het heerlijk om dan even langs de tafel te lopen om te inventariseren wat er te eten is en vervolgens te bedenken wat ik als eerste ga opscheppen (ik word daar oprecht gelukkig van, don’t judge me!). Daarnaast vind ik het gewoon geweldig dat er zoveel moeite wordt gedaan om alle buikjes te vullen met heerlijk eten! Met een lege maag ga je niet naar huis. Dat is een scenario wat ik me eigenlijk niet kan voorstellen als ik bij een verjaardag weg ga. En is die maag onverhoopt toch leeg? Dan is je tas wel gevuld met bakjes vol eten! Het moge duidelijk zijn dat wij van eten houden en dit graag delen.

Die tafel met eten heeft mij nooit losgelaten. Het blijft namelijk altijd een rode draad door de jaren heen. In voor en tegenspoed, altijd is daar een tafel, gevuld met lekkers. En dat gevoel wilde ik graag doorgeven. In dit geval in voorspoed! Tijdens de grote dag waarop twee geliefden elkaars hart geven en hun naasten daar getuige van laten zijn. Om het vervolgens samen te vieren met een geweldig feest! Alleen dat gevoel doet mijn oogjes al twinkelen en de vlinders in mijn buik barsten uit hun voegen. Het is toch mooi om te zien dat zo’n dag saamhorigheid met zich meebrengt? Dus hoe mooi is het dan om na de ceremonie een ruimte in te komen waar een tafel staat met verschillende taarten om uit te kiezen. Om er even langs te lopen, te zien hoe mooi ze zijn gedecoreerd en dan lekker kiezen uit heerlijke smaken! Maar natuurlijk wel even wachten totdat het bruidspaar de eerste taart heeft aangesneden he? 😉

Met alle liefde geef ik dit gevoel aan jullie door! Willen jullie eerst weten hoe het bestellen van een Cake Table (een gestapelde taart mag natuurlijk ook 😉 ) in zijn werk gaat? Lees hier dan meer over het bestelproces! Lijkt het jullie leuk om de mogelijkheden te bespreken voor een Cake Table of willen jullie direct een proeverij plannen? Vul dan onderstaand formulier in. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met jullie op en kunnen wij gaan brainstormen over die tafel vol taarten die jullie kunnen delen met jullie familie en/of vrienden!

Foto’s door Ralf Onvlee – Jullie Sprookje


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Cake Table