Bakken voor Pink Ribbon; DE EINDSTAND 4


PR_Actielogo_RGB (1)Jongens, jongens! Dat was me het maandje wel hoor! Ik bezocht de Taart en Trends Beurs in Apeldoorn, ik hakte de knoop door omtrent het logo, de Lovely Layers Facebookpagina en website kwamen officieel online, er kwamen mooie opdrachten voor taarten binnen en de belangrijkste van deze maand: ik bakte koekjes voor Pink Ribbon.

Voor wie het op Facebook of hier gemist had. De gehele maand oktober konden er Pink Ribbon koekjes besteld worden voor € 5,-. De gehele opbrengst ging naar Pink Ribbon. Op de super leuke bakblog Laurasbakery.nl werd een actie gestart en ik besloot me hierbij aan te sluiten. Ik sprak Laura aan op de Taart en Trends Beurs, kocht een starterspakketje met onder andere een echte Pink Ribbon koekjesuitsteker, zakjes en ingrediënten en besloot tijdens de treinreis richting Groningen alvast wat Whatsapp groepschats langs te gaan om cookies2mijn actie bekend te maken.

Hoe ging ik dit doen?!
En daar kwam het balletje aan het rollen! Want nog geen dag later stond de teller al op € 685,-! Een grote bestelling van 30 zakjes door Zalsman BV uit Zwolle deed mijn mond openvallen. Hoe ging ik dit doen?! Direct aan de bak dus. Via Facebook kwamen al veel bestelling binnen en werd de oproep gedeeld. Ondertussen werd de Lovely Layers Facebookpagina gelanceerd en al snel volgden daar ook bestellingen voor koekjes. Maar ook de taartenbestellingen niet te vergeten. Druk, druk, druk! De oven draaide overuren, mijn keukenmachine heeft tig beslagjes en deegjes gedraaid. Ik mocht van geluk spreken als ik even naar de winkel kon om ingrediënten te halen. Die gelukkig allemaal gesponsord werden door Training & Movement uit Groningen. Zo af en toe mocht ik ook nog even de binnenstad van Groningen bekijken als ik de zakjes, gedoneerd door Groningens heerlijkste chocoladewinkel Heerlijk Chocolade, kon ophalen. Dankzij al deze hulp kon ik al het bij elkaar gebakken geld doneren aan Pink Ribbon.

cookiesDe bakkerij stond on hold…
Wat een geluk! Bestellingen kwamen van alle kanten, soms meerdere keren. Niet alleen vanuit het Groningse landschap, maar ook in het Westen en Midden van het land was de actie terecht gekomen. Het voelde, voor iemand die dichtbij deze ziekte staat, als een ontzettend hartverwarmende steun. Die maar bleef komen. Zelfs toen de bakkerij even on hold stond. De oven heeft door omstandigheden een week uit gestaan, maar de bestellingen bleven binnen komen. Heel eerlijk? Daar stond het zweet wel ff van onder m’n oksels (en heus niet alleen daar!)! Maar eenmaal weer aan de bak keerde de rust weer een beetje terug en kregen een heleboel mensen al snel hun bestelling. Een week na de start stond de teller al op ruim € 800,-. Ongelooflijk! En hoe zat het dan met al die mensen uit Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en andere streken?! Dankzij een donatie van mijn lieve schoonouders konden ook deze mensen genieten van de suikerkoekjes via de post!

“Dat ik de € 1000,- aan zou tikken had ik inmiddels wel een beetje verwacht.”
En toen was daar… De laatste actieweek. Bijna alle koekjes die in bestelling stonden, waren geleverd. Er was niet tegen te bakken zoveel werd er besteld. Dus nog veel in nabestelling, want er moesten ook nog taarten de deur uit. Dat ik de € 1000,- aan zou tikken had ik inmiddels wel een beetje verwacht. Maar wéér kwamen er grote bestellingen binnen. En in de laatste dagen zelfs vrije donaties! Ik geloofde mijn ogen niet als ik weer berichten in mijn inbox vond met bestellingen van 20 zakjes of meer. Was ik net bijgekomen van nog zo’n bestelling, kwam de volgende alweer binnen. ‘Even wat vriendinnen en buren gevraagd.’ Wauw!! Wat fantastisch hoe iedereen zich inzette! Lijsten gingen over de werkvloer en wéér kwam er een mooie bestelling binnen. Opeens was het al 31 oktober en de eindstand kon opgemaakt worden…

DE EINDSTAND
Met een trillend onderlipje mag ik hier neertikken dat er een GEWELDIG eindbedrag is opgehaald. Ongelooflijk hoeveel er is besteld. Van 2 t/m 31 oktober zijn er in totaal 65 bestellingen en 4 vrije donaties gedaan. Die 65 bestellingen bestonden uit 273 zakjes. Wat uitkomt op 1092 met de hand gebakken en gedecoreerde koekjes. Kunnen jullie snel rekenen? Nee, ik ook niet. Maar mijn excellsheetje kon mij vertellen dat er maar liefst 1.520 knalharde euro’s aan Pink Ribbon gedoneerd mocht worden!!! Wat een gigantisch bedrag! Uitroeptekens en woorden schieten te kort. VIJFTIENHONDERDTWINTIG EURO!

Op mijn blote knietjes bedank ik iedereen die heeft besteld, de actie heeft gedeeld, foto’s heeft gedeeld van de ontvangen koekjes en al hun donaties! Maar in het bijzonder bedank ik:

– Tom van der Hulst van Training & Movement: voor het doneren van de ingrediënten (en voor het handelen van mijn paniekmomenten in de keuken ;-P);
– Hugo Verlind van Zalsman BV: voor de fantastische bestelling van 30 zakjes;
– Cees Koen van Heerlijk Chocolade: voor al die zakjes die ik gewoon op mocht halen!;
– Wim en Roely van der Hulst: mede door jullie donatie kon ik de zakjes versturen, wat mij ontzettend veel tijd heeft bespaard!;
– De collega’s van mijn vader bij Siesling BV: te gek dat jullie een donatie zonder bestelling wilden doen!
– Rianne de Zeeuw van De Zeeuw Verzekeringen: bedankt dat we dankzij jullie ineens op die € 1500,- zaten!
– Familie Tauran: voor het bestellen van maar liefst 41 zakjes!

De dag is nog niet voorbij. Laura wacht denk ik nog op de laatste donaties. Ik ben ontzettend benieuwd wat ze met haar actie weet binnen te halen. Haar streefbedrag van € 5.000,- is ze al ruimschoots voorbij! Laura, ook jij ontzettend bedankt voor dit fantastische initiatief om zoveel mensen aan het bakken te krijgen voor Pink Ribbon!
Ben jij, net als ik, ook zo nieuwsgierig naar Laura’s eindstand? Houd dan haar actiepagina in de gaten!

 


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

4 Gedachten over “Bakken voor Pink Ribbon; DE EINDSTAND