About


Lovely Layers profielHoe het begon

Lovely Layers, opgericht in 2015, al jaren in het hart van oprichtster Aïsha Tauran;

Het bakken zat er al vroeg in, van marmercakes die ik met mijn vader maakte tot taarten die uit frustratie door de keuken vlogen. Maar ergens in 2011 werd het bakkershartje pas echt warm toen ik een taart voor mijn neefjes 18e verjaardag bakte en er steeds meer vraag naar was om voor anderen een taart uit de oven te toveren!

Het begon met taarten die rijkelijk werden gedecoreerd met fondant en mierzoete cupcakes waardoor het glazuur van je tanden sprong. Het was niet wat ik lekker vond, maar wel heel erg leuk. Snel verveeld als altijd liet ik de taarten voor wat het was en ging weer verder met mijn kantoorbaan. Maar die kantoorbaan verloor ik in de zomer van 2014, waarna ik op een blauwe maandag bij een American Bakery in Groningen kwam te werken. En alsof het allemaal zo moest zijn werd mijn bakkersvuurtje weer aangewakkerd en sloeg ik weer aan het bakken.

Wat geen slechte keus was! Ik experimenteerde en oefende erop los! Ik besloot de fondantlaag in te ruilen voor een strakke Italiaanse meringue botercreme en de mierzoete smaken te vervangen door verfijnde en meer gebalanceerde smaken. Stortte me volledig op het uiterlijk van de populaire Amerikaanse layercakes én natuurlijk de smaken daarvan. Technieken leerde ik mijzelf aan door mij veel in te lezen, tot vervelens aan toe filmpjes te kijken en te oefenen tot mijn botercreme zo zuur rook dat ik het wel moest weggooien. Liet mij inspireren door veel bakkerijen via verschillende Social Media en creëerde zo een stijl die bij mij past!

Toen een nieuwe baan zich aandiende, maar kort maar krachtig duurde, was het voor mij duidelijk. De tijd is rijp. Ik ga voor mezelf beginnen en maak mijn droom waar: het beginnen van een cakestudio. Nu nog vanuit huis, maar wie weet ooit in mijn eigen pand. En daar is ze dan. Na een hoop schoppen onder mijn kont en bemoedigende woorden van mijn omgeving:

Lovely Layers!